Muszáj valamennyire intelligensnek lenned, hogy észrevedd, hülye vagy.

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Audis-ok és BMW-sek közös logója (V.S.P.E.)

avagy Világ Sötét Parasztjai Egyesüljetek!

2017. február 25. - Fot L' Mondó

 

A magyarországi Audi-s és BMW-s klubok logójának ajánlva...

 

sotet_paraszt.jpg

Vajon miként alakult ki az a társadalmi elkülönülés, hogy aki büdös nagy tahó, az leginkább BMW-t vagy Audi-t akar vezetni?

Lassacskán már TELJESEN BIZTOSAK LEHETÜNK benne, hogy ha ilyen autók vezetőüléséből (vagy az anyósüléséből) kiszálló emberszerű véglényeket látunk, azok a Társadalom tisztességes tagjai által csak büdös gyökérként ismert réteg/közösség egyedei.

Ez amolyan "társadalmi paralelogramma szabály", azaz NEM MINDEN BÜDÖS NAGY TAHÓ AUDI-S VAGY BMW-S, DE MINDEN AUDI-S VAGY BMW-S - egészen bizonyosan - BÜDÖS NAGY TAHÓ.

Nekik ajánlom tiszta szívből a fent látható logót. Használják egészséggel! (Ha TÉNYLEG igénylik, elküldöm nekik a "tiszta", azaz a vízjelem nélküli változatot... minden jogdíj nélkül...)

UPDATE:
https://virality.hu/2017/11/03/foto-durvan-alazza-egy-magyar-bmw-s-az-osszes-taho-markatarsat 

https://virality.hu/2017/03/07/zsenialisan-alaztak-a-bunko-bmw-st-a-budapesti-biciklisavban

https://virality.hu/2017/09/04/hajmereszto-bmw-s-uldozest-videoztak-budapesten 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr9512294291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Emi1 2017.02.28. 17:52:55

Kedves Erkölcsi bajnok!

Az alapvető probléma az, hogy buta vagy. Gondoltam szólók Én, hogy változtatni tudj ezen. Nehogy bután éld le az életed.

Minden márkának vannak bunkó sofőrjei, csak ha kis mondjuk opel corsa-ás, vagánykodik a város főútján, akkor azt inkább aranyosnak találjuk, mintsem nagyképűnek. Létezik egy olyan jelenség, hogy az úgymond szegényebb emberek erkölcsileg felsőbbrendűnek érzik magukat a tehetősebb embereknél. Nos a BMW mindig is tehetős emberek autója volt de már nagyot fordult a világ és egy új suzuki áráért, már vehetünk egy kamasz korú akár 7-es BMW-t is. Ebből is látszik, hogy ez a sztereotípia még él, hogy BMW-s mindig tehetős. És ugye ilyenkor az Opel corsás azonosul az autójával, ebből kifolyólag erkölcsösebb a BMW-s nél. Így máris kialakul egyfajta ellenszenv pedig a BMW még semmit sem csinált.
Ha mondjuk kielőzi a corát, akkor azt személyes sérelemként éli meg, hogy mit képzel magáról a BMW-s hogy még henceg is neki. Pedig csak egy sima előzés történt. Ha mondjuk egy suzuki előzte volna akkor semmi gond nem lenne belőle. Mert ugye biztos siet munkába, mert ugye köztudottan a BMW-s emberek nem dolgoznak, hanem csak illegális ügyletekből tartják fent magukat, vagy pedig főnökök egy gyárba. :)
Hiába ma már nem számít méregdrága autónak a BMW az iránta érzett ellenszenv megmaradt. A másik pedig az hogy a BMW egy nagyon szép autó, sokaknak már ez elég ahhoz hogy sofőrjét köcsögnek titulálják. Mert amikor a *******márkájú autó keresztbe áll előttem egy kanyarba és én majdnem oldalba kapom az nem vagánykodás, de ha utána kielőzöm záróvonalon (magamat óvva) akkor mindjárt egy nagyképű büdös köcsög vagyok.

Drága barátom, neked ezt a bejegyzést az EGÓ-d írta. Az élet pedig nem fekete és fehér. Akár tetszik, akár nem. Szóval kérlek, mielőtt energiát teszel valami orbitalis faszságba, vizsgáld meg magad, hogy nincs rajtad a szemellenződ. Csak, hogy objektíven tudj viszonyulni a dolgokhoz.

/Egy büdös paraszt BMW-s/

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.02.28. 20:23:47

@Emi1: Kedves "Egy büdös paraszt BMW-s"! :)
"Igazán megtisztelsz a véleményeddel" írtam volna, ha nem saját magad támasztanád alá az állításom a posztomra adott válaszoddal... :D :D :D
És EZT IGAZÁN köszönöm Neked! ;D
Csak így tovább! Bátorkodom javasolni, fényezd még kicsit az elméd, mielőtt további levélírásokra adod a fejed...! De ígérd meg legalább, kérlek, hogy elgondolkozol előtte mélyebben... Próbáld meg, hidd el, pozitív reakciókat kapsz majd a környezetedtől... No, nem a többi BMW-stől, Audi-stól, neeem... ;D
Az írásodból kitűnik, Rád fér még a pallérozódás... De, és ne mondd, hogy nem a pozitívumot keresem a helyzetben, legalább tudsz írni... ;)
Üdv, Fot!
U.I: Azért, olyan gyönyörűen megmagyaráztad, hogy szerinted, miért a Társadalom a hibás, hogy Titeket BMW-seket, Audi-sokat MINDENKI más büdös tirpáknak LÁT/ÉREZ/TAPASZTAL...!
U.I.2: Illő tisztelettel kérlek, járulj hozzá ITT ÍRÁSBAN, hogy citálhassam a fenti írásod az előadásaimon, kifejezetten hálás lennék érte! Előre is köszönöm! :)

Emi1 2017.03.01. 11:21:29

Tartom magam az álláspontomhoz. Minden márkának vannak bunkó sofőrjei, csak sokkal inkább zavaró, ha az adott sofőr BMW-t vagy Audit vezet. A társadalom pedig arra néz, amerre a kollektív pszcihé tekeri a fejét. Ebben a kérdésben pedig te is egy sztereotípia áldozatává váltál.

A 90-es években indult ez az általánosítás. De azóta már eltelt pár év, és sokminden megváltozott. Ezért jó, ha objektíven szemléled a változást, mert sok meggyőződést felülír. Aki paraszt, az egy twingoban is paraszt lesz, aki meg nem, az egy audiban ülve sem lesz az.

Sajnálom, ha szemedben egy büdös nagy tahó vagyok, mert egy bmw-t vezetek.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.03.01. 18:56:11

@Emi1:
1. idézek a saját posztomból: "...NEM MINDEN BÜDÖS NAGY TAHÓ AUDI-S VAGY BMW-S, DE ..."
2. a SAJÁT élettapasztalatom íratta velem ezt a posztot (is)... amely hidd el, nem kevés... és ehhez adódnak hozzá az egyéb, környezeti tapasztalások...
3. ...
4. ...
...
...
1.000.000.000.000. ...
És lehetne sorolni a végtelenig, hidd el! :/

Küzdjetek ellene!
PÉLDÁUL: ha lassan araszolsz előre a közlekedési lámpánál (ahogy más - tisztességes - emberek teszik!!!!) és meglátod, hogy egy márkatársad pofátlanul gyökér módon kielőzi a sort a balra kanyarodó sávban és onnan bevág a sor elejére (ahogy naponta százával megtörténik ehhez hasonló csak Pesten), akkor TE kapd el, vágd pofán, stb. ott mindenki szeme láttára... Hidd el, hamar el fog terjedni a híre(d) a városi pletykák szintjén... De ez csak egy PÉLDA volt... Ezzel csak jelezni akartam, hogy ha szerintetek sztereotípia áldozatai vagytok, TI tehettek legtöbbet ellene... Persze, ehhez sokkal-sokkal tisztességesebbnek kell lennetek az átlagnál, hogy mindez átforduljon... :/ És ebben végképp nem hiszek! :(

Slepy 2017.03.04. 21:05:07

...és még egy hivatásos buszsofőr is lehet büdös nagy tahó. A héten tapasztaltam az esőben.
Egy felszálló volt a megállóban és utána nem indult ám el. Megvárja hogy én biciklivel utolérjem, lehagyjam, és ő majd utána indul el hogy mikor el megy mellettem jól lecsaphasson vizzel.
És ez a tirpák barom még kifelé nyomta neki mint Vettel Imolában. Visszafelé meg van ideje bevárni engem csak úgy kibaszásból.
És ez hivatásos! Az ilyet két lábbal rúgnám vissza az ATI-ba!

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.03.05. 10:50:43

@Slepy: Igazad van, és sajnálom! :(
Amit írtam, tartom "NEM MINDEN BÜDÖS NAGY TAHÓ AUDI-S VAGY BMW-S, DE MINDEN AUDI-S VAGY BMW-S - egészen bizonyosan - BÜDÖS NAGY TAHÓ". Ez egyszerre megkönnyíti és meg is nehezíti a dolgunkat: sajnos, nem lehetsz biztos benne, hogy mikor futsz bele egy borzasztó nagy tahóba, de abban igen nagy százalékban biztos lehetsz, hogy ha BMW-ssel, vagy Audi-ssal hoz össze a sorsod, az BIZTOSAN oltári nagy bunkó...

Slepy 2017.03.05. 11:40:22

@Fot L' Mondó: Ahogy te is írod "igen nagy százalékban", ami azt jelenti van egy elenyésző számú kivétel.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.03.05. 13:13:52

@Slepy: Az csak egy "költői túlzás" volt... :( ... Igazából a statisztikai hibahatár környékén mozgó populációról van szó. Hallottam már olyanról, aki találkozott olyannal, aki látott olyat, aki beszélt olyannal, aki mellett szerinte(!) elment olyan, aki mintha Audi-s slusszkulcsot rejtegetett volna a zsebében és rendes embernek TŰNT... BMW-sről még így sem hallottam... :'(

Slepy 2017.03.05. 14:36:22

@Fot L' Mondó: és mi van a Mecisekkel? Ők mind rendesek? Mert sztem ők tahóbbak mint az Audi-sok v BMW-sek. De sztem köztük is van kivétel. Kb 0,7%

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.03.05. 22:55:55

@Slepy: az már más közeg... azokról nem egyértelmű a TÁRSADALMI MEGÍTÉLÉS.
És amúgy is árnyalja a képet, hogy a Mercinek a szgk-n kívül van kisteherje/kisbusza, van teherautója, van NAAAGY városi busza... is...

Slepy 2017.03.06. 00:08:05

@Fot L' Mondó: Teljesen igazad van. Én jelen esetben csak az szgk-kra gondoltam.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.03.06. 19:29:41

@Slepy: ;)
A szgk-knál is árnyalt a kép, nem annyira egyértelmű a társadalmi elutasítás, mint a címben szereplő 2 márka esetében.

Slepy 2017.03.07. 23:14:26

Ma du történt. Útkereszteződés felé közeledek biciklivel, ahol jobb kézszabály van érvényben, balról BMW-s megérkezik, tőlem akár mehetne is hisz én még kb 10m-re vagyok és nem sietek. És világ láss csodát, türelmesen megvár és ahogy kell szépen megadja nekem az elsőbbséget.
Tehát ma is bebizonyosodott, nem minden BMW-s bunkó tahó. Vannak azért kivételek.
Viszont Opel-es nő még hagyján hogy kitolat elém az útra és lassításra kényszerít, de hogy aztán irányjelző használata nélkül keresztbe hajtson előttem mindezt csigatempóban, hogy nehogy már lendületből tudjak utána felfelé haladni. Hát ez már a pofátlanság és a bunkó tahóság egyértelmű jele.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.03.08. 10:14:43

@Slepy: Örülök!
1. A BMW-s bizonyára olvasta a posztomat... ;D
2. Tudjuk jól, hogy nem csak a címben szereplő 2 márka képviselőire korlátozódik a tirpákság Mo-n. Sajnos, össztársadalmi tényező és a helyzet folyamatosan és rohamosan romlik... :'(

Slepy 2017.03.08. 11:33:29

@Fot L' Mondó: Valóban romlik, de azért ne sírj. :)

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2017.03.08. 17:01:31

@Slepy: :D
...
...
Tudod, beledughatjuk a fejünket a homokba, de attól jobb nem lesz a helyzet... NINCS, aki megoldja... Ha mi (a generációnk) nem tesznek semmit, az utánunk következőknek nem sok marad... :/
süti beállítások módosítása