Muszáj valamennyire intelligensnek lenned, hogy észrevedd, hülye vagy.

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Sárkány ellen sárkányfű! (avagy a női önbizalomhiány ellen Női Önbizalomedző)

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 99-6)

2017. július 15. - Fot L' Mondó

Sárkány ellen sárkányfű! (avagy Női Önbizalomedző a női önbizalomhiány ellen)

 

Már sokadszor látom - ismerőseim által megosztva - ennek az ú.n. Női Önbizalomedzőnek a posztjait a Facebookon. Lassacskán elgurul a gyógyszerem a faszi miatt. Gondoltam, megnézem már, ki ez az ember, így felmentem a honlapjára. Ez a figura könyveket ír és ad ki, előadásokat szervez önbizalomhiánnyal küzdő nők számára. Végzettséget nem ír, csak annyit, hogy sokáig foglalkozott emberekkel... Ettől még lehet pszichológus/pszichiáter, de lehet csapos is egy bárban... Semmit sem jelent ezen kijelentése... Hihetetlen!

Kicsit elmélkedtem... Egy pár kérdésem felmerült közben... Hogyan lehet valakiből Női Önbizalomedző? Ki lehet ma Magyarországon Női Önbizalomedző? Tanítják ezt valahol? Kell belőle vizsgázni, számot adni a megszerzett tudásról egy Női Önbizalomedző oktatói grémium előtt? Adnak ki róla oklevelet vagy diplomát? Vagy valahol a világban van egy ilyen végzettséget adó akkreditált egyetemi képzés? Esetleg, titkos tanok mesterei adják így át sok évezredes tudásukat tanítványról tanítványra? Valahogy nem hinném, hogy ilyesmik kellenének hozzá... Gyanítom, hogy egyszerűen kinevezte magát a fószer Női Önbizalomedzőnek... Hihetetlen!

Persze, ettől még lehetnek igazságtartalmak a posztjaiban, elismerem. Csakhogy, ha megtudom valakiről, hogy nem szakképzett villanyszerelő, akkor nem bízom meg a házam villamoshálózatának kiépítésével, mert lehet, hogy az első adandó alkalommal le fog égni a házam elektromos tűzből kifolyólag. Vagy, nem igazán szeretném, hogy olyan sebész operáljon meg, aki csak kinevezte magát annak... NEM HITELESEK A SZÁMOMRA! 

Az ilyesfajta "Női Önbizalomedzők", "Boldogság Coachok", stb. mindig is jelen voltak a világunkban... Régen kuruzslónak, sarlatánnak, (sárkányfű árusnak) hívták őket, a közeli múltban TV-s távgyógyítóknak, látóknak... Létezik ezeknek egy gyűjtő elnevezésük: CSALÓ! Az emberi hiszékenységre építő szélhámos, AKI EBBŐL AKAR MEGÉLNI!

Drága Hölgyeim! Hallgassatok a józan eszetekre és látni fogjátok, hogy sárkány ellen nincs sárkányfű! Mondhatnánk, amíg nem fizettek neki (könyvekért, előadásért), addig nem okoz nagy kárt... De ki tudja megítélni valójában? Persze, hinni lehet akármiben, akárkiben, de - ilyen esetekben - a végén valaki mindig sír...

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr2212665725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása