Muszáj valamennyire intelligensnek lenned, hogy észrevedd, hülye vagy.

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Politikai minimum

Amelyik politikai képződmény nem vállalja ezeket be, az CSAK A SAJÁT HASZNÁT NÉZI... (Világ rendje 99-99)

2017. április 08. - Fot L' Mondó

Ha legalább ezek a pontok bekerülnének az Alkotmányba (ideiglenes nevén Alaptörvény) és teljesülnének a mindennapokban, lenne esélyünk összeszedni ezt a szerencsétlen országot és elindítani felfelé. 

Persze, továbbra is vannak erkölcsi minimumok is, amelyeknek meg kell felelni, pl. "Becsületre törekedj, ne dicsőségre!

1. Bármely képviselőt (országgyűlési vagy önkormányzati) vissza lehessen hívni - a választóinak - még ciklus közben is. (Persze, ez megszüntetné a listás helyeket...) 

2. Országgyűlési képviselő rendelkezzen egyetemi diplomával, legalább 50 éves legyen, legalább 25 éves munkaviszonnyal rendelkezzen ebből legalább 10 évet önkormányzati képviselőként ÉS legalább 10 évet profitorientált cégnél eltöltve. 

3. Önkormányzati képviselő, polgármester legalább 40 éves legyen legalább 15 éves munkaviszonnyal ebből legalább 10 évet profitorientált cégnél eltöltve, továbbá legalább 10 éve annak a közigazgatási egységnek (település vagy budapesti kerület) a TÉNYLEGES lakója legyen, ahol választáson indul. 

4. Minden képviselő legyen megfizetve busásan, DE amint felmerül a korrupció alapos gyanúja, TELJES vagyonelkobzással bűnhődjön ő is és a TELJES családja is 7-ed íziglen. A tette minősüljön államellenes összeesküvésnek. 

5. Miniszterelnök, államfő, miniszter legalább ÁLLAMIGAZGATÁSI DIPLOMÁVAL  rendelkezzen , legalább 50 éves legyen, legalább 25 éves munkaviszonnyal rendelkezzen ebből legalább 10 évet országgyűlési képviselőként ÉS legalább 10 évet profitorientált cégnél eltöltve. 

6. Államtitkár, államtitkár-helyettes és ezek minden változata legalább SZAKDIPLOMÁVAL rendelkezzen (azaz annak a területnek a diplomájával, amit felügyel), legalább 35 éves legyen, legalább 10 éves munkaviszonnyal rendelkezzen ebből legalább 7 évet profitorientált cégnél eltöltve. 

7. Állami és önkormányzati cégek vezetői és vezető testülete megfelelő SZAKDIPLOMÁVAL és szakmai tudással, valamint legalább 5 éves - profitorientált cégnél megszerzett - szakmai tapasztalattal rendelkezzen. 

Amelyik politikai képződmény nem vállalja ezeket be, az CSAK A SAJÁT HASZNÁT NÉZI és nem érdekli a nemzet sorsa... 

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr7212409923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2018.04.02. 14:53:34

@Molnárgörény: Velős! ;)
De ehhez nem kell túl sok ész, görény! Vitázz!

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2018.04.10. 01:35:39

Uram, maga tényleg hülye, azt hittem, észreveszi. Az életkorok lehetetlenek (nem is beszélve az alkotmányellenességről). Képviselő legyen 50, de a miniszter is legyen 50, viszont legyen 10 év képviselősége. Hogyan is? Hiszen 50 alatt nem választhatták meg!?

A "teljes családja teljes vagyonelkobzással bűnhődjön" szimpla idiotizmus. Például ha a képviselő haragban van a testvérével, soha hozzá nem szól, akkor semmi más dolga n incs, hogy jól kicsesszen vele, mintsem gondosan külföldi offshore számlára menteni a pénzét, aztán szándékosan lebukni, és a szerencsétlen vétlen, a dologról semmit se tudó tesójának elszedik mindenét.

"Profitorientált cégnél" - az ugyan mire jó? Közigazgatásban nem szükséges ilyen gyakorlat, éppen azért, mert a közigazgatás nem profitorientált. Szociális segélyek osztásához mire volna jó, ha valaki profitot hajhászott 5 évig?

Szóval ez a javaslatcsomag egy nagy halom marhaság. De most láthattad, hogy a lopást a választók abszolúte nem büntetik, tehát masszív minoritásban maradsz vele, úgy összességében. És szerencsére. A becsület útja nem az, hogy efféle szamárságokat fektetünk le, hanem hogy ellenőrzést működtetünk, méghozzá hatékonyan (egyelőre az sincs, de könnyebben lehetne, mint egy ilyesféle szabályköteg).

Én 25 évesen lettem önkormányzati képviselő, 15 még hiányzott a 40-hez. Két év múlva már a kerületi egészségügy átalakítását vezettem, és kifejezetten sikeresen. Meg is választottak újra kétszer is civil jelöltként, minden nagy párt ellenében, a fővárosban példátlanul (aztán még kétszer voltam képviselő listáról is). A legtermékenyebb éveimben szerinted el se indulhattam volna... Ja, és mellesleg mintegy 3 milliárdnyi út-csatorna közbeszerzést levezettem anélkül, hogy abból bármit is eltettem volna. Nem korfüggő ez.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2018.04.12. 10:15:59

@Molnárgörény: Azért, mert "Uram"-ozol, még TÉNYLEG GÖRÉNY vagy! Személyeskedsz. Minek?
Ezek szerint, valódi munkával (és nem más felsőbb politikai körök seggnyalásával) egyetlen percet sem töltöttél el, mielőtt a "közért" elkezdtél dolgozni... Így már értem az ellenállásod... Aki nem élt a valódi "emberpiacon" (munkaerőpiac), annak a "védett" környezetéből nem nagyon kellene vernie a mellét (ugyanis, naaaggggyon nincs mire)... A
Részemről, lezártam a vitát, érintett és érdekelt vagy a jelenlegi rendszer (politikai kultúra) fennmaradásában...

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2018.04.16. 00:44:19

@Fot L' Mondó: Ez sem nyert. Mindig is főállásban dolgoztam, nem voltam sosem "hivatásos" képviselő. Olyan munkarendem volt (és van), hogy emellett lehet mást is csinálni. 22 évesen, egyetem mellett kezdtem dolgozni, és azóta is azt teszem. Sőt, közben elvégeztem egy másik egyetemet is, levelezőn.

Személyeskedés lenne az, hogy felszólítottál: "vitázz", aztán amikor a nyilvánvaló hülyeségedet leírom, akkor sértetten elvonulsz? Nem. Egyszerűen nem vagy vitaképes. Kitaláltál egy ostoba modellt, amit meg se tudsz védeni (mert nem is lehet). Nem én személyeskedek, hanem te. Nem kicsit, nagyon, és ráadásul ostobán, mert amit írsz, az feltételezés, ami nem is igaz.

A "munkaerőpiac" így ahogy van, nem létezik. Én közalkalmazott voltam világéletemben - a szakmámból ez szinte egyenesen következik, bár lehetnék álmaszek. Az akkor piac, vagy nem? Légy erős: most már bőven az, mert a szakmám hiányszakmává vált a kivándorlás miatt, és komoly bért tudok kialkudni.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2018.04.19. 20:25:33

Na jó, TÉNYLEG hagyjuk, mert tiltani foglak... (Ha valakit lehülyézel, akkor személyeskedsz... keress rá, Gugli a Te barátod is ... lehetne...)
Fogalmad sincs az életről, elbiciklizgettél "védett" közegben közalkalmazottként... És azt hiszed, az úgy van jól...
Jómagam 3 különböző egyetemi diplomával MINDIG a "húspiacon" állom meg a helyem folyamatosan, és mellette komoly rálátásom a közszféra elmaradott gondolkodású, dolgozni képtelen, a magasabb pozíciókba CSAK protekcióval bekerülő és VELEJÉIG KORRUPT embereire és rendszerére. És Te ezt tartod jó modellnek és még büszke is vagy erre... akkor lassacskán ÉN FOGOK elkezdeni személyeskedni...
süti beállítások módosítása