Muszáj valamennyire intelligensnek lenned, hogy észrevedd, hülye vagy.

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Ha a gyereked egy neveletlen tahó!

Mai alapgondolat (Világ Rendje 10-7)

2016. április 07. - Fot L' Mondó

"Ha a gyereked egy neveletlen tahó, azért Te vagy a felelős! Ne a Társadalmat és ne a tanárait hibáztasd, csak magadat okolhatod!"

 

vilag_rendje_10-7_hatter_spec.jpg

 

Manapság azt lehet tapasztalni, hogy egyre több a tahó az utcán. Súlyosan "bunkulnak" az emberek... Vajon ezt hol tanulták? Hol veszik fel ezt a borzasztó káros társadalmi mintát? És mindjárt fiatalkorban látszik a legsúlyosabbnak a helyzet...

Írtam volna, hogy "talán el kellene gondolkodni a szülőknek a nevelési szokásaikon...", de végiggondolva, min gondolkoznának el? Őket is így "nevelték" a szüleik, vagyis hogy egyáltalán nem nevelték, csak etették, ruházták, (jó esetben) iskoláztatták őket, de nem nevelték TISZTESSÉGre, BECSÜLETre, a másik iránti TISZTELETre... Direkt nem írtam szeretetet... Akkor honnan tanulhatták volna meg a mai szülők, miként kell gyereket nevelni ("társadalmilag is hasznos" módon)?

Vajon mikor kezdődhetett el a magyar társadalom ilyen mértékű leépülése?

Vagy fel sem épült soha? Nem hinném, mert nagyapáink még ismerték ezen fogalmak jelentőségét... 

.......................... 

Update: ha több gyereked van, akkor sem foghatod arra, hogy teljesen más a személyiségük, habitusuk, jellemük. A Te dolgod és felelősséged NEVELNI őket, megtalálva a megoldást, az eltérő személyiségek jelentette problémákra. 

.......................... 

Update2: a Facebook-os hozzászólásokból kiviláglik, hogy a saját szülői felelősségüket sokan rátolják a társadalomra, a környezetre, mondván, hogy "éjt nappallá kell dolgozni, hogy megéljenek, így már nem marad idő/energia gyerekNEVELÉSre". Nem! Senki sem kényszerít arra, hogy gyereket vállalj. Amikor gyereket vállaltál, feltetted magadban a kérdést, "Vajon tudok-e (akarok-e) a gyerek(ek)kel majd annyit foglalkozni, amennyi szükséges, hogy TISZTESSÉGES, BECSÜLETES felnőtt váljék belőle, és hogy a társadalom értékes tagja legyen?"?

A NEVELÉS a szülő felelőssége és kötelessége (ha már gyereket vállalt...)! A szülőnek kell a társadalom, a haveri környezet okozta negatív behatásokat kiküszöbölni, a "vadhajtásokat lecsipkedni"! GONDOLD ÁT!

A bejegyzés trackback címe:

https://fotelmondo.blog.hu/api/trackback/id/tr658576574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mlaci54 · http://pacin.hu 2016.11.20. 10:47:09

A gyerekre hatnak a családi körülmények, a közvetlen környezete, iskola, óvoda és a társadalom. A minták, sztárok, celebek. Nagyon összetett probléma. A gyerek azt utánozza amit lát. És nem lát jót! Nem Öveges professzort, hiteles, megbecsült, a társadalom tiszteletére méltó embereket állítunk példaként eléjük. Minden nap Győzikék, valóságshowk, Kiszel Tündék, Mónika Showk és ki tudja még milyen ostoba, bunkó szégyenemberekkel és ocsmány műsorokkal bombázzák őket. Nem csoda, ha itt tartunk.

Fot L' Mondó · http://fotelmondo.blog.hu/ 2016.11.20. 21:53:11

@mlaci54: Egyetértek a messzemenőkig! Kiegészítve azzal, hogy éppen ezért, jelen helyzetben még sokkal nagyobb szerepe és (FELELŐSSÉGE) van/lenne a szülő(k)nek, hiszen neki(k) kell ellensúlyozni a társadalom/környezet egyre kártékonyabb befolyását...
Ezért írtam, amit írtam...
süti beállítások módosítása