Muszáj valamennyire intelligensnek lenned, hogy észrevedd, hülye vagy.

Fot L' Mondó - A Világ Rendje

Sárkány ellen sárkányfű! (avagy a női önbizalomhiány ellen Női Önbizalomedző)

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 99-6)

2017. július 15. - Fot L' Mondó

Sárkány ellen sárkányfű! (avagy Női Önbizalomedző a női önbizalomhiány ellen)

 

Már sokadszor látom - ismerőseim által megosztva - ennek az ú.n. Női Önbizalomedzőnek a posztjait a Facebookon. Lassacskán elgurul a gyógyszerem a faszi miatt. Gondoltam, megnézem már, ki ez az ember, így felmentem a honlapjára. Ez a figura könyveket ír és ad ki, előadásokat szervez önbizalomhiánnyal küzdő nők számára. Végzettséget nem ír, csak annyit, hogy sokáig foglalkozott emberekkel... Ettől még lehet pszichológus/pszichiáter, de lehet csapos is egy bárban... Semmit sem jelent ezen kijelentése... Hihetetlen!

Kicsit elmélkedtem... Egy pár kérdésem felmerült közben... Hogyan lehet valakiből Női Önbizalomedző? Ki lehet ma Magyarországon Női Önbizalomedző? Tanítják ezt valahol? Kell belőle vizsgázni, számot adni a megszerzett tudásról egy Női Önbizalomedző oktatói grémium előtt? Adnak ki róla oklevelet vagy diplomát? Vagy valahol a világban van egy ilyen végzettséget adó akkreditált egyetemi képzés? Esetleg, titkos tanok mesterei adják így át sok évezredes tudásukat tanítványról tanítványra? Valahogy nem hinném, hogy ilyesmik kellenének hozzá... Gyanítom, hogy egyszerűen kinevezte magát a fószer Női Önbizalomedzőnek... Hihetetlen!

Persze, ettől még lehetnek igazságtartalmak a posztjaiban, elismerem. Csakhogy, ha megtudom valakiről, hogy nem szakképzett villanyszerelő, akkor nem bízom meg a házam villamoshálózatának kiépítésével, mert lehet, hogy az első adandó alkalommal le fog égni a házam elektromos tűzből kifolyólag. Vagy, nem igazán szeretném, hogy olyan sebész operáljon meg, aki csak kinevezte magát annak... NEM HITELESEK A SZÁMOMRA! 

Az ilyesfajta "Női Önbizalomedzők", "Boldogság Coachok", stb. mindig is jelen voltak a világunkban... Régen kuruzslónak, sarlatánnak, (sárkányfű árusnak) hívták őket, a közeli múltban TV-s távgyógyítóknak, látóknak... Létezik ezeknek egy gyűjtő elnevezésük: CSALÓ! Az emberi hiszékenységre építő szélhámos, AKI EBBŐL AKAR MEGÉLNI!

Drága Hölgyeim! Hallgassatok a józan eszetekre és látni fogjátok, hogy sárkány ellen nincs sárkányfű! Mondhatnánk, amíg nem fizettek neki (könyvekért, előadásért), addig nem okoz nagy kárt... De ki tudja megítélni valójában? Persze, hinni lehet akármiben, akárkiben, de - ilyen esetekben - a végén valaki mindig sír...

"A természet senkire sem szokott olyan terhet róni..."

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 5-2)

"A természet senkire sem szokott olyan terhet róni, amelynek az elviselésére nem készítette föl." 

 

 

 

Nincs lelked. Te vagy a lélek...

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 0-4)

Nincs lelked. Te vagy a lélek, akinek teste van, egy időre. 

 

Szemantikai kérdés? Biztos? Nem lehet, hogy sokkal jobban fedi a valóságot, mint elsőre gondolnánk? 

... 

Felmerül a kérdés, elnézve ezt a rengeteg gonoszságot és galádságot a világban, léteznek gonosz lelkek?!?! :O 

 

Ha ribancnak öltözöl és úgy is viselkedsz, ne háborodj fel...

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 3-16)

Ha ribancnak öltözöl és úgy is viselkedsz, ne háborodj fel, ha MEG AKARNAK RÁNGATNI, MINT HÜLYEGYEREK A FLIPPERGÉPET! 

 

Ma kicsit sétáltam a Belvárosban. HIHETETLEN! Mint egy korai pornófilm bevezető képsorai. Ennyi kirakott mell, feszesen (mindenhol) bevágó nadrág, vagy épp "picsányi" miniszoknya egy helyen...

Aztán meg csodálkoznak... 

...hogy az átlagférfi 3 másodpercenként gondol a szexre... 

...no meg, hogy irgalmatlanul megpörgetnék, mint betépett óvódás a búgócsigát... 

És hol van még az igazi kánikulai nyár?!?! :O 

Szeretve Tisztelt "Hölgyeim"! Ne felejtsünk el egy másik idevágó mondást sem... 

(Ja, és direkt írtam egybe a "hülyegyerek"-et.) 

Hogyan juthatott ilyen mélypontra az emberiség?!

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 99-5)

Miként lehetséges, hogy valaki csak a külseje miatt NAGYON JÓL él?

... 

Hogyan juthatott el az emberi civilizáció olyan morális mélypontra, hogy valakit csak a szépsége folytán mindjárt tehetségesnek, és követendő példának tartsanak?

... 

Miféle kifordult társadalom az, ahol a szép - pusztán a szépsége végett - többnek gondolhatja magát másoknál?

... 

Milyen elferdült közösség az, ahol valaki nulla tudással, nulla tehetséggel, nulla eredménnyel, nulla befektetett munkával REMEKÜL MEGÉL és követendő példa, azaz példakép lehet?

... 

Miként történhetett meg, hogy a külcsín nagyobb érték lett a belbecsnél?

 

Vajon ez tényleg a jelenlegi emberi civilizációnak a végét jelezné?

Törődhetsz azzal is, hogy miben különböztök, de...

A Társadalmat KÖZÖSSÉGek alkotják, amelyek alapját a KÖZÖSEN gondolkodó emberek adják...

"Törődhetsz azzal, hogy miben különböztök, de azzal is, hogy mi a közös bennetek. Te döntesz!" 

 

Ám, a Társadalmat KÖZÖSSÉGek alkotják, amelyek alapját a KÖZÖSEN gondolkodó emberek adják...

...

Tudd, a most hatalmon lévő mocskokat csak közösen, összefogva lehet elzavarni! Ezek már annyira beleették magukat a hatalomba, hogy maguktól, önként és békésen egészen biztosan nem fognak eltakarodni...! 

Keresd a közös pontokat a másik emberrel az oldaladon, és ne feledd: Rajtad múlik, meddig hagyod ezeket a nyakadon élősködni...!

Politikai minimum

Amelyik politikai képződmény nem vállalja ezeket be, az CSAK A SAJÁT HASZNÁT NÉZI... (Világ rendje 99-99)

Ha legalább ezek a pontok bekerülnének az Alkotmányba (ideiglenes nevén Alaptörvény) és teljesülnének a mindennapokban, lenne esélyünk összeszedni ezt a szerencsétlen országot és elindítani felfelé. 

Persze, továbbra is vannak erkölcsi minimumok is, amelyeknek meg kell felelni, pl. "Becsületre törekedj, ne dicsőségre!

1. Bármely képviselőt (országgyűlési vagy önkormányzati) vissza lehessen hívni - a választóinak - még ciklus közben is. (Persze, ez megszüntetné a listás helyeket...) 

2. Országgyűlési képviselő rendelkezzen egyetemi diplomával, legalább 50 éves legyen, legalább 25 éves munkaviszonnyal rendelkezzen ebből legalább 10 évet önkormányzati képviselőként ÉS legalább 10 évet profitorientált cégnél eltöltve. 

3. Önkormányzati képviselő, polgármester legalább 40 éves legyen legalább 15 éves munkaviszonnyal ebből legalább 10 évet profitorientált cégnél eltöltve, továbbá legalább 10 éve annak a közigazgatási egységnek (település vagy budapesti kerület) a TÉNYLEGES lakója legyen, ahol választáson indul. 

4. Minden képviselő legyen megfizetve busásan, DE amint felmerül a korrupció alapos gyanúja, TELJES vagyonelkobzással bűnhődjön ő is és a TELJES családja is 7-ed íziglen. A tette minősüljön államellenes összeesküvésnek. 

5. Miniszterelnök, államfő, miniszter legalább ÁLLAMIGAZGATÁSI DIPLOMÁVAL  rendelkezzen , legalább 50 éves legyen, legalább 25 éves munkaviszonnyal rendelkezzen ebből legalább 10 évet országgyűlési képviselőként ÉS legalább 10 évet profitorientált cégnél eltöltve. 

6. Államtitkár, államtitkár-helyettes és ezek minden változata legalább SZAKDIPLOMÁVAL rendelkezzen (azaz annak a területnek a diplomájával, amit felügyel), legalább 35 éves legyen, legalább 10 éves munkaviszonnyal rendelkezzen ebből legalább 7 évet profitorientált cégnél eltöltve. 

7. Állami és önkormányzati cégek vezetői és vezető testülete megfelelő SZAKDIPLOMÁVAL és szakmai tudással, valamint legalább 5 éves - profitorientált cégnél megszerzett - szakmai tapasztalattal rendelkezzen. 

Amelyik politikai képződmény nem vállalja ezeket be, az CSAK A SAJÁT HASZNÁT NÉZI és nem érdekli a nemzet sorsa... 

"Amíg a döntéseinket nem tudjuk teljes mértékben szilárd tényekre támaszkodva meghozni..."

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 3-14)

"Amíg a döntéseinket nem tudjuk teljes mértékben szilárd tényekre támaszkodva meghozni, addig az igazság töredékei is többet érnek, mint a teljes tudatlanság." 

 

De soha ne felejtsd el:

"Soha ne alkoss meg egy tervet anélkül, hogy a lehető legtöbbet tudod! 
Soha ne félj terveid megváltoztatásától, ha új információ birtokába jutsz!
Soha ne hidd, hogy mindent tudsz!
És soha ne várj arra, hogy mindent megtudsz!"

"A tetteink sikere vagy sikertelensége nem egyenlő az életünkkel."

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 0-3)

Az Univerzum hatalmas, éppen ezért csak arra tudunk hatással lenni, hogy önmagunk jók vagyunk vagy sem.

"Minden, ami egyszer megtörténik, lehet..."

Mai alapgondolat (Világ Rendje: 5-1)

"Minden, ami egyszer megtörténik, lehet, hogy soha többé nem történik meg újra. De minden, ami kétszer történik, bizonyosan megtörténik harmadszor is." 

Igazából ez az élet minden területére igaz, a párkapcsolatoktól kezdve, a politikán át a történelemig bezárólag igen széles a paletta. 

De, én itt kifejezetten a párkapcsolati oldalra helyezem a hangsúlyt. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ha a párod legalább 2-szer megcsalt már, akkor egészen bizonyosan nem fogja abbahagyni, bármit is ígér a szemedbe nézve... 

Ez új perspektívát vet fel egy korábbi posztommal kapcsolatban is, mely szerint "Bocsáss meg az ellened vétkezőknek, de vésd őket jól az emlékezetedbe!"